Μαρία – Χριστίνα Πολυχρονοπούλου

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Μαρία – Χριστίνα Πολυχρονοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα.  Είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί στην κλινική διαιτολογία και στη διατροφή παίδων και εφήβων ως υπότροφος του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στο Τμήμα Διατροφής του Σισμανόγλειου και Τζάνειου νοσοκομείου Αθηνών.

Εργάζεται ως κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως υπεύθυνη Διαιτολόγος σε Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας.

Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε συνέδρια και ημερίδες, όπως στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας, καθώς και σε σχολεία, σε αθλητικούς συλλόγους και ακαδημίες παίδων. Έχει συμμετάσχει στη διεξαγωγή των μελετών MEDIS, HabEat και ΠΑ.ΜΕ.ΔΥ όπου πραγματοποιήθηκαν από το Χαροκόπειο και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων και έχει συμμετάσχει σε δράσεις του για την ενημέρωση παίδων και ενηλίκων σε θέματα παχυσαρκίας. Έχει ολοκληρώσει πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολουθεί συστηματικά συνέδρια στο χώρο της διατροφής και της υγείας.