(+30) 6972 637 416
info@allfordiet.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΓΝΩΡΙΜΙΑ
    • Βιογραφικό
    • Φιλοσοφία
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    • Διαχείριση βάρους – Παχυσαρκία
    • Παιδική διατροφή – Παιδική παχυσαρκία
    • Διατροφή στα στάδια της ζωής
    • Αθλητική διατροφή
    • Διατροφή και καρδιά
    • Διατροφή και σαγχαρώδης διαβήτης
    • Διατροφή και πεπτικό
    • Διατροφή και νεφροί
    • Διατροφή και γεννητικό σύστημα
    • Διαταραχές λήψης τροφής
  • ΑΝΘΡΩΠΟΜΕΤΡΙΑ
    • Μέτρηση Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού (BMR)
    • Ανάλυση σύστασης σώματος
    • Δερματοπτυχομέτρηση
    • Μέτρηση περιφερειών
    • Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής
    • Διατροφική συμβουλευτική
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα θαλασσινά στη διατροφή μας

Posted on 11 Απριλίου 2021

❇️Οι περισσότεροι προτιμούν τα θαλασσινά σε περιόδους νηστείας και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

❇️Νομίζω είναι η καταλληλότερη χρονική στιγμή να αναφέρω κάποια από τα πολλαπλά οφέλη των θαλασσινών στην διατροφή μας, τα όποια θα έπρεπε να μας παρακινήσουν να τα εντάξουμε πιο συχνά στο εβδομαδιαίο διατροφικό πλάνο μας.

Τα σημαντικότερα οφέλη τους:

🐙Έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά με αποτέλεσμα να θεωρούνται μια ιδανική επιλογή για τη διατροφή ατόμων που βρίσκονται σε πρόγραμμα απώλειας ή συντήρησης του βάρους τους.

🐙Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, αποτελώντας σημαντική πηγή πρωτεΐνης για άτομα που ακολουθούν χορτοφαγία ή ακολουθούν θρησκευτική νηστεία.

🐙Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12 απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος καθώς και άλλων λειτουργιών στο ανθρώπινο σώμα.

🐙Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο που αποτελεί ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό παράγοντα.

🐙Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο που είναι πρόδρομη ένωση της τεστοστερόνης που εν μέρη εξηγεί τη αφροδισιακή δράση που πολλοί τους αποδίδουν.

🐙Είναι καλές πηγές ιωδίου, χαλκού, σιδήρου.

🐙Είναι καλές πηγές των βιταμινών Α και D που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, στη σύνθεση κολλαγόνου και στην υγεία των οστών.

🐙Είναι κατάλληλα για άτομα με υπερχοληστερολαιμία καθώς η διαιτητική χοληστερόλη που περιέχουν δεν φαίνεται να επιδρά σημαντικά στην χοληστερόλη του αίματος

⁉️Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην μαγειρική παρασκευή τους. Το τηγάνισμα θα πρέπει να αποφεύγεται και να προτιμούνται ψητά ή μαγειρευτά.

⁉️ Επίσης σε πολλές συνταγές συνδυάζονται με ζυμαρικά ή ρύζι, όπου η κατανάλωση τους θα πρέπει να γίνεται με προσοχή ώστε να μην αυξάνεται η θερμιδική περιεκτικότητα του γεύματος εξαιτίας του αμυλούχου συνοδευτικού τους.

🦐🦞🦀🐙🦑Απολαύστε τη μοναδική γεύση τους αλλά και τα πολλαπλά οφέλη τους εντάσσοντάς τα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής σας!!!

Προηγούμενο άρθρο
Μακαρόνια αλλιώς…
Επόμενο άρθρο
Η διατροφική αξία της μαγειρίτσας

Πρόσφατα άρθρα

  • Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις διατροφή; 9 Ιανουαρίου 2023
  • Ευχές για ένα δημιουργικό 2023!! 1 Ιανουαρίου 2023
  • Μπορώ να συμπεριλάβω την ελληνική πίτα στο διαιτολόγιο μου; 30 Νοεμβρίου 2022
  • Πίστεψε σε εσένα!! 15 Νοεμβρίου 2022
  • Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας 1 Νοεμβρίου 2022

Kατηγορίες

  • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (7)
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (5)
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ (22)
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ – ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ (24)
  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (7)

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc

Πρόσφατα άρθρα

  • Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις διατροφή; 9 Ιανουαρίου 2023
  • Ευχές για ένα δημιουργικό 2023!! 1 Ιανουαρίου 2023
  • Μπορώ να συμπεριλάβω την ελληνική πίτα στο διαιτολόγιο μου; 30 Νοεμβρίου 2022
  • Πίστεψε σε εσένα!! 15 Νοεμβρίου 2022

Επικοινωνία

info@allfordiet.gr
(+30) 6972 637 416
Ιατροπούλου 12A, ΤΚ 24133, Καλαμάτα
Facebook
Instagram

© 2020 created by MessiniaTech