Η μαγειρίτσα είναι το πρώτο γεύμα που παραδοσιακά καταναλώνεται μετά την Ανάσταση και σημαίνει διατροφικά τη λήξη της νηστείας.
Πρόκειται για ένα πλήρες γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ας δούμε λοιπόν τα βασικά διατροφικά χαρακτηριστικά αυτού του παραδοσιακού γεύματος.
🍲 Ειναι ένα γεύμα πλούσιο σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη και σίδηρο καθώς περιέχει συκωταριά, εντόσθια και αυγό.
🍲 Περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά λόγω των λαχανικών και μυρωδικών όπως το μαρούλι, το κρεμμύδι, τον μάραθο, την ρίγανη κ.α.
🍲 Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες λόγω των λαχανικών που περιέχει.
🍲 Η μαγειρική παρασκευή της ως σούπα κάνει τη μετάβαση από τη νηστεία πιο ομαλή.
⁉️ Παρόλα αυτά παραμένει ένα γεύμα πλούσιο σε κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη. Για αυτό θα πρέπει να καταναλώνεται σε λογική ποσότητα και να συνοδεύεται με λίγο ψωμί και όχι με αλλά συνοδευτικά.
✌️Ας προετοιμαστούμε κατάλληλα για το αυριανό φαγοπότι και ας γιορτάσουμε απολαμβάνοντας τις στιγμές!!
Καλή Ανάσταση σε όλους!!