Γαριδομακαρονάδα: Η αγαπημένη μου επιλογή για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι. Θα μπορούσα βέβαια να πω ότι αποτελεί προσωπική μου σπεσιαλιτέ.
Τα διατροφικά οφέλη της γαρίδας συνοψίζονται στα εξής:
Καλή πηγή των αντιοξειδωτικών ασταξανθίνη και σεληνίου. Και τα δύο πέρνουν μέρος σε μηχανισμούς αντιμετώπισης του οξειδωτικού στρες και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.
Πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας.
Χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και κορεσμένα λιπαρά.
Χαμηλή θερμιδική πυκνότητα με αποτέλεσμα να είναι ιδανική επιλογή για άτομα που βρίσκονται σε πρόγραμμα απώλειας βάρους.
Περιέχουν διαιτητική χοληστερόλη αλλά μπορούν να συμπεριληφθούν στο διαιτολόγιο των υπερχοληστερολαιμικών ατόμων σε ορισμένη ποσότητα και συχνότητα κατανάλωσης, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η οριοθετημένη πρόσληψη διαιτητικής χοληστερόλης δεν συμβάλλει στην αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα.
Καλή πηγή Β12, νιασίνης, φωσφόρου, ψευδάργυρο και μαγνησίου.
100 g γαρίδας παρέχουν:
99 θερμίδες
24 gr πρωτεϊνών
0,5 gr λίπους
0,5 gr υδατάνθρακες
Ας φάμε περισσότερες γαρίδες & λιγότερα μακαρόνια..