Η συγκομιδή του ροδιού ξεκινά τέλος Σεμπτέμβρη και διαρκεί μέχρι και το Νοέμβριο. Άρα είναι η κατάλληλη εποχή να το εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
Πρόκειται για ένα τρόφιμο με ποικίλα μελετημένα οφέλη για την υγεία.
Οι ευεργετικές ιδιότητές του οφείλονται στην ποικιλία των ισχυρών αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει.
Οι κύριες ευεργετικές επιδράσεις του στην υγεία είναι:
Αντιοξειδωτική δράση, με κάποια από τα συστατικά του να μειώνουν το οξειδωτικό στρες, εξουδετερώντας τις ελεύθερες ρίζες που προκύπτουν από ποικίλες βιοχημικές διαδικασίες στο σώμα μας.
Αντιφλεγμονώδη δράση, με κάποια από τα συστατικά του να αναστέλλουν την ενεργοποίηση μονοπατιών που επάγουν τη φλεγμονώδη διαιδικασία. Σε μελέτες έχουν φανεί οφέλη της κατανάλωσης τους από άτομα με οστεοαρθρίτιδα.
Αντικαρκινική δράση με την κατανάλωσή του να φαίνεται ότι σχετίζεται με την προστατευτική δράση έναντι των καρκίνων του προστάτη, του μαστού και του παχέος εντέρου.
Συμβάλει στην ρύθμιση της πίεσης του αίματος, στην διατήρηση της μνήμης σε άτομα 3ης ηλικίας και φαίνεται να ασκεί αντιβακτηριακή δράση.
Θα μπορούσαμε να φάμε το ρόδι σκέτο ως φρούτο ή να το εντάξουμε σε άλλα γεύματάς μας προσθέτοντάς το στην κρύα σάλατα ή στο γιαούρτι μας.
Δοκιμάστε το σε ποικίλες εκδοχές και επιλέξτε εκείνη που σας ταιριάζει καλύτερα.