Οι φράουλες αποτελούν ένα από τα φρούτα της άνοιξης που εύκολα ευδοκιμούν σε μια μικρή γλάστρα που μπορούμε να έχουμε στον κήπο ή και στο μπαλκόνι.
🍓Τα οφέλη για την υγεία του ανθρωπίνου σώματος είναι ποικίλα. Οι ευεργετικές ιδιότητες τους οφείλονται στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν μεταξύ των οποίων είναι η βιταμίνη C, ποικιλία ανθοκυανιδινών και φλαβονοειδών μεταξύ των οποίων η φισετίνη. Αυτά τα συστατικά της φράουλας έχει αποδειχθεί να ασκούν τις παρακάτω δράσεις:
✅Αντιφλεγμονώδη δράση
✅Αντιοξειδωτική δράση
✅Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
✅Ρύθμιση του σακχάρου
✅Βελτίωση της υπερχοληστερολαιμίας
✅Αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας
🔎📝Τα οφέλη της κατανάλωσης των φρούτων που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των μούρων είναι αναμφισβήτητα και σε σε αυτά έρχεται να προστεθεί η θετική επίδραση της κατανάλωσης φράουλας στην καθυστέρηση της προοδευτικής απώλειας μνήμης και της έκπτωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας, που παρατηρείται κατά την είσοδο των ατόμων στην τρίτη ηλικία. Δεδομένα από την προοπτική μελέτη Nurses’ Health Study η οποία διεξήχθη σε δείγμα 16.000 γυναικών υποστήριξαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν περίπου 2 ή περισσότερες μερίδες μύρτιλλων και φραουλών κάθε εβδομάδα είχαν μικρότερο ρυθμό έκπτωσης της μνήμης κατά την είσοδό τους στην 3η ηλικία. Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στο πλούσιο περιεχόμενο των φραουλών και άλλων μούρων σε ανθοκυανιδίνες και φλαβονοειδή.
📣Για άλλη μια φορά τα δεδομένα συνηγορούν ότι η διατροφή αποτελεί τη βάση της υγείας του ανθρωπίνου σώματος.