(+30) 6972 637 416
info@allfordiet.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΓΝΩΡΙΜΙΑ
    • Βιογραφικό
    • Φιλοσοφία
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    • Διαχείριση βάρους – Παχυσαρκία
    • Παιδική διατροφή – Παιδική παχυσαρκία
    • Διατροφή στα στάδια της ζωής
    • Αθλητική διατροφή
    • Διατροφή και καρδιά
    • Διατροφή και σαγχαρώδης διαβήτης
    • Διατροφή και πεπτικό
    • Διατροφή και νεφροί
    • Διατροφή και γεννητικό σύστημα
    • Διαταραχές λήψης τροφής
  • ΑΝΘΡΩΠΟΜΕΤΡΙΑ
    • Μέτρηση Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού (BMR)
    • Ανάλυση σύστασης σώματος
    • Δερματοπτυχομέτρηση
    • Μέτρηση περιφερειών
    • Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής
    • Διατροφική συμβουλευτική
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φράουλες από τον κήπο..

Posted on 10 Μαΐου 2021

Οι φράουλες αποτελούν ένα από τα φρούτα της άνοιξης που εύκολα ευδοκιμούν σε μια μικρή γλάστρα που μπορούμε να έχουμε στον κήπο ή και στο μπαλκόνι.

🍓Τα οφέλη για την υγεία του ανθρωπίνου σώματος είναι ποικίλα. Οι ευεργετικές ιδιότητες τους οφείλονται στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν μεταξύ των οποίων είναι η βιταμίνη C, ποικιλία ανθοκυανιδινών και φλαβονοειδών μεταξύ των οποίων η φισετίνη. Αυτά τα συστατικά της φράουλας έχει αποδειχθεί να ασκούν τις παρακάτω δράσεις:

 

✅Αντιφλεγμονώδη δράση

✅Αντιοξειδωτική δράση

✅Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

✅Ρύθμιση του σακχάρου

✅Βελτίωση της υπερχοληστερολαιμίας

✅Αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

 

🔎📝Τα οφέλη της κατανάλωσης των φρούτων που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των μούρων είναι αναμφισβήτητα και σε σε αυτά έρχεται να προστεθεί η θετική επίδραση της κατανάλωσης φράουλας στην καθυστέρηση της προοδευτικής απώλειας μνήμης και της έκπτωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας, που παρατηρείται κατά την είσοδο των ατόμων στην τρίτη ηλικία. Δεδομένα από την προοπτική μελέτη Nurses’ Health Study η οποία διεξήχθη σε δείγμα 16.000 γυναικών υποστήριξαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν περίπου 2 ή περισσότερες μερίδες μύρτιλλων και φραουλών κάθε εβδομάδα είχαν μικρότερο ρυθμό έκπτωσης της μνήμης κατά την είσοδό τους στην 3η ηλικία. Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στο πλούσιο περιεχόμενο των φραουλών και άλλων μούρων σε ανθοκυανιδίνες και φλαβονοειδή.

📣Για άλλη μια φορά τα δεδομένα συνηγορούν ότι η διατροφή αποτελεί τη βάση της υγείας του ανθρωπίνου σώματος.

Προηγούμενο άρθρο
Η διατροφική αξία της μαγειρίτσας
Επόμενο άρθρο
Θα πάρω κιλά στις διακοπές;

Πρόσφατα άρθρα

  • Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις διατροφή; 9 Ιανουαρίου 2023
  • Ευχές για ένα δημιουργικό 2023!! 1 Ιανουαρίου 2023
  • Μπορώ να συμπεριλάβω την ελληνική πίτα στο διαιτολόγιο μου; 30 Νοεμβρίου 2022
  • Πίστεψε σε εσένα!! 15 Νοεμβρίου 2022
  • Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας 1 Νοεμβρίου 2022

Kατηγορίες

  • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (7)
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (5)
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ (22)
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ – ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ (24)
  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (7)

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc

Πρόσφατα άρθρα

  • Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις διατροφή; 9 Ιανουαρίου 2023
  • Ευχές για ένα δημιουργικό 2023!! 1 Ιανουαρίου 2023
  • Μπορώ να συμπεριλάβω την ελληνική πίτα στο διαιτολόγιο μου; 30 Νοεμβρίου 2022
  • Πίστεψε σε εσένα!! 15 Νοεμβρίου 2022

Επικοινωνία

info@allfordiet.gr
(+30) 6972 637 416
Ιατροπούλου 12A, ΤΚ 24133, Καλαμάτα
Facebook
Instagram

© 2020 created by MessiniaTech