(+30) 6972 637 416
info@allfordiet.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΓΝΩΡΙΜΙΑ
    • Βιογραφικό
    • Φιλοσοφία
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    • Διαχείριση βάρους – Παχυσαρκία
    • Παιδική διατροφή – Παιδική παχυσαρκία
    • Διατροφή στα στάδια της ζωής
    • Αθλητική διατροφή
    • Διατροφή και καρδιά
    • Διατροφή και σαγχαρώδης διαβήτης
    • Διατροφή και πεπτικό
    • Διατροφή και νεφροί
    • Διατροφή και γεννητικό σύστημα
    • Διαταραχές λήψης τροφής
  • ΑΝΘΡΩΠΟΜΕΤΡΙΑ
    • Μέτρηση Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού (BMR)
    • Ανάλυση σύστασης σώματος
    • Δερματοπτυχομέτρηση
    • Μέτρηση περιφερειών
    • Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής
    • Διατροφική συμβουλευτική
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύκο: ένα δώρο της φύσης

Posted on 10 Σεπτεμβρίου 2021

Το σύκο είναι ένα εποχικό φρούτο η συγκομιδή του οποίου πραγματοποιείται στο τέλος του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα μοναδικό τρόφιμο με ποικίλα ευεργετικά συστατικά.

✅Η μερίδα κατανάλωσης αντιστοιχεί σε 2 μετρίου μεγέθους φρούτα με το θερμιδικό περιεχόμενο να είναι περίπου 100 θερμίδες.

✅Ας μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να τα καταναλώνουμε όλο το χρόνο στην αποξηραμένη τους μορφή συνδυάζοντας τα με ξηρούς καρπούς ή προσθέτοντάς τα σε σαλάτες ή φρουτοσαλάτες.

Κάποια από τα κύρια οφέλη τους είναι:

✌️Πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρεβιοτικά συστατικά συμβάλλοντας στην αύξηση της ευεργετικής εντερικής μικροχλωρίδας και στην καλή λειτουργία του εντέρου.

✌️Υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και μαγγάνιο.

✌️Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συστατικά με κύρια αυτών τις πολυφαινόλες, την βενζαλδεύδη και τις κουμαρίνες συμβάλλοντας στους φυσικούς μηχανισμούς αντιοξείδωσης του σώματος.

✌️Ικανοποιητικό αίσθημα κορεσμού

✌️Κατάλληλο γευματίδιο για να καταναλωθεί μεταξύ των κύριων γευμάτων

✌️Υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο συμβάλλοντας στην ολική διαιτητική πρόσληψη αυτού.

 

✅Nα αναφέρω ότι πρέπει να καταναλώνονται με σύνεση λόγω του θερμιδικού περιεχομένου τους και της περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα όπως άλλωστε ισχύει για τα περισσότερα φρούτα.

❌Τα άτομα που θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τους είναι ασθενείς με εκκολπώματα παχέως εντέρου, χολοκυστοπάθεια και άτομα που είναι σε έξαρση φλεγμονωδών νοσημάτων του εντέρου. Λογική κατανάλωση θα πρέπει να κάνουν οι διαβητικοί ασθενείς.

Ας απολαύσουμε τους μοναδικούς καρπούς που μας προσφέρει η φύση!!

Προηγούμενο άρθρο
Απολαύστε τις διακοπές σας και χαρείτε το φαγητό!!
Επόμενο άρθρο
Τι σνακ να δώσω στο παιδί μου;

Πρόσφατα άρθρα

  • Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις διατροφή; 9 Ιανουαρίου 2023
  • Ευχές για ένα δημιουργικό 2023!! 1 Ιανουαρίου 2023
  • Μπορώ να συμπεριλάβω την ελληνική πίτα στο διαιτολόγιο μου; 30 Νοεμβρίου 2022
  • Πίστεψε σε εσένα!! 15 Νοεμβρίου 2022
  • Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας 1 Νοεμβρίου 2022

Kατηγορίες

  • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (7)
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (5)
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ (22)
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ – ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ (24)
  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (7)

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc

Πρόσφατα άρθρα

  • Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις διατροφή; 9 Ιανουαρίου 2023
  • Ευχές για ένα δημιουργικό 2023!! 1 Ιανουαρίου 2023
  • Μπορώ να συμπεριλάβω την ελληνική πίτα στο διαιτολόγιο μου; 30 Νοεμβρίου 2022
  • Πίστεψε σε εσένα!! 15 Νοεμβρίου 2022

Επικοινωνία

info@allfordiet.gr
(+30) 6972 637 416
Ιατροπούλου 12A, ΤΚ 24133, Καλαμάτα
Facebook
Instagram

© 2020 created by MessiniaTech