Το κοτόπουλο αποτελεί μια συχνή επιλογή στο διατροφικό πλάνο ατόμων που βρίσκονται σε διαδικασία απώλειας βάρους ή που επιθυμούν να μειώσουν την πρόσληψη ζωικού λίπους για να διαχειριστούν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Συχνά μπορεί να αποτελεί μια βαρετή και μονότονη επιλογή.
Γι’αυτό σας παραθέτω μια εναλλακτική πρόταση για την μαγειρική παρασκευή με κοτόπουλο.
Έχετε σκεφτεί τα παραδοσιακά γιουβαρλάκια στην πιο ” ελαφριά” έκδοση τους;
Χρησιμοποιήστε κιμά κοτόπουλο…
Υλικά για 4 μερίδες
500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
80 γραμμάρια ρύζι
1 αυγό
2 κρεμμύδια (ένα στο ζωμό και ένα στην ζύμη)
2 καρότα (ένα στο ζωμό και ένα στην ζύμη)
2 ντομάτες ή 200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
120 ml ελαιόλαδο
Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Προσθέτουμε σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο, το ρύζι, το αυγό και τον μαϊντανό. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος του αυγού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλυφθούν τα γιουβαρλάκια που θα προσθέσουμε μετά.
Όταν αναβράσει το νερό προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια.
Βράζουμε για 20 λεπτά.
Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα
582 θερμίδες
33 g πρωτεΐνες
20 g υδατάνθρακες
30 g λίπος
Η ποικιλία της διατροφής και η χρήση εναλλακτικών είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση σε ένα διατροφικό πλάνο και την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής.