Ένα από τα λιγότερα δοκιμασμένα όσπρια είναι τα ρεβίθια, και πραγματικά σε προτρέπω να τα δοκιμάσεις και να τους δώσεις μια ευκαιρία εάν δεν το έχεις κάνεις μέχρι τώρα.
Πώς θα μπορούσες να τα καταναλώσεις❓
🥣Σε σούπα το χειμώνα
🥙Σε κρύα σαλάτα τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου
🧆Σε μπιφτέκια ή κεφτέδες
Εγώ εδώ σου παραθέτω συνταγή για νοστιμότατη ρεβιθόσουπα ή αλλιώς ρεβιθάδα.
🥣Υλικά για 4-5 μερίδες:
📌1/2 κιλό ρεβίθια
🧅1 κρεμμύδι ξερό
🧅3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
🥕2 καρότα
🥄2 κουτ. σούπας ταχίνι ολικής
🍋Χυμός από 1-2 λεμόνια
🍋Ξύσμα λεμονιού
🥬2 κουτ. γλυκού άνηθο
🧂Αλάτι, πιπέρι
🧉120 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
✅Βράζεις τα ρεβίθια για 5-10 λεπτά και πετάς το πρώτο νερό.
✅Βράζεις τα ρεβίθια σε χύτρα ταχύτητας για 40 λεπτά ή σε κατσαρόλα για 1,5 ώρα. Στη συνέχεια τα σουρώνεις και κρατάς το ζωμό τους.
✅Βάζεις στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρεις το ξερό κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο και τα ρεβίθια διαδοχικά.
✅Προσθέτεις το ζωμό από τα ρεβίθια ώστε να τα καλύψει και μετά προσθέτεις το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ταχίνι, τον άνηθο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
✅ Τα αφήνεις να βράσουν για 10 λεπτά.
📝Διατροφικά οφέλη:
✌️Πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη, μη αιμικό σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.
✌️Πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν τη λειτουργία του εντέρου και τη διαχείριση της υπερχοληστερολαιμίας.
✌️Πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Κ.
✌️Παρέχουν επαρκές αίσθημα κορεσμού ενώ έχουν χαμηλή θερμιδική πυκνότητα.
✌️Κατάλληλα για χορτοφάγους
‼️Πειραματίσου και ανακάλυψε τις γεύσεις που σου αρέσουν και βρες νέες αποδεκτές εναλλακτικές μαγειρικές παρασκευές.
‼️Πρόσθεσε θρεπτικά τρόφιμα στη διατροφή σου.
‼️Γίνε πρότυπο για τα παιδιά σου. Εάν δεν δοκιμάσεις εσύ, δεν θα δοκιμάσουν και εκείνα. Ανακαλύψτε μαζί…