Κυριαρχεί η αντίληψη ότι το κατσικίσιο τυρί περιέχει λιγότερες θερμίδες και λιπαρά από τη φέτα, με αποτέλεσμα να το προτιμούν όλο και περισσότεροι και να το καταναλώνουν σε μεγαλύτερες ποσότητες. Ισχύει όμως αυτός ο ισχυρισμός;
Για να ελέγξουμε αρχικά εάν το κατσικίσιο τυρί είναι υγιεινότερη επιλογή από τη φέτα και αν ο παραπάνω ισχυρισμός αποτελεί μύθο ή αλήθεια, αρκεί να δούμε την περιεκτικότητά τους στα θρεπτικά συστατικά.
Από τον μέσο όρο των διατροφικών συστατικών διαφορετικών προϊόντων κατσικίσιου τυριού και φέτας έχουμε τα στοιχεία φαίνονται στην εικόνα.
Όπως φαίνεται, λοιπόν, η αντίληψη αυτή αποτελεί μύθο, καθώς το κατσικίσιο τυρί όχι μόνο δεν έχει λιγότερες θερμίδες και λιπαρά αλλά το αντίθετο. Παρόλα αυτά, περιέχει ελάχιστη έως και μηδενική ποσότητα υδατανθράκων, δηλαδή λακτόζης.
Θα μπορούσες να προτιμήσεις το κατσικίσιο τυρί έναντι της φέτας σε περιπτώσεις δυσανεξίας στη λακτόζη, αλλεργιών ή εαν αντιμετωπίζεις δυσκολίες με τη χώνεψη, καθώς το κατσικίσιο τυρί περιέχει λιγότερη λακτόζη, είναι λιγότερο αλλεργιογόνο και πέπτεται πιο εύκολα από τη φέτα.
Επομένως και το κατσικίσιο τυρί και η αγαπημένη σου φέτα έχουν παρόμοια οφέλη για την υγεία σου και παρόμοιο διατροφικό προφίλ. Είναι σημαντικό και τα δύο να καταναλώνονται με μέτρο και έτσι μπορούν να αποτελούν μέρος της ισορροπημένης διατροφής σου.